25.3.09

I la Internacional Socialista què en diu?

El Comitè Central del Partit Laborista d'Israel ha aprovat per 680 vots a favor i 507 en contra, l'entrada al Govern que lidera el Benhyamin Netanhayu, del Likud, i del que forma part també el partit extremista religiós Shas i el partit radical d'ultra dreta Ysrael Beithanayu del fàcilment descriptible Avigdor Lieberman.

La decisió impulsada per Ehud Barack, que assegura el manteniment del seu Ministeri de Defensa, ha dividit en dues meitats el Partit Laborista i la seva representació parlamentària en la que 7 dels 13 diputats al Knesset es van manifestar en contra del pacte.

A part de les consideracions sobre estabilitat o inestabilitat governamental i d'altres de política interna israeliana, cal preguntar-se sobre el sentit de participar en posició subordinada en un govern amb preponderància aclaparadora de la dreta extrema i de l'ultra dreta religiosa i laica i, fins i tot més enllà del que podem suposar que desgraciadament farà el nou govern respecte a l'ocupació militar dels territoris palestins, el tractament al poble palestí i l'allunyament del camí de la Pau que ens amenaça a tots, cal interrogar-se sobre les implicacions ètiques d'un pacte governamental com aquests.

Sobre això, i moltes altres coses, em sembla indispensable que es pronunciï la Internacional Socialista que presideix Georgios Papandreu, i que té com a membres israelians el Meretz i el propi Partit Laborista.

És necessari sentir la veu internacional dels socialistes sobre el capteniment d'un dels seus partits, que sembla encaixar molt dificultosament amb els principis i finalitats de la Internacional Socialista.

Etiquetas: , , ,

1 Comentarios:

Anonymous Manuel Cendán dijo...

Tengo la sensación que están jugando el mismo papel que el PSI de Bettino Craxi hizo en Italia, de mamporreros de la derecha. Lo que pasa es que en Israel son colaboradores en el genocidio que sufren los palestinos.
Finalmente, acabaran igual que Craxi y disueltos como el PSI.
En fin...

30/3/09 02:33  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home