24.3.09

Aplec de nimbies


Diumenge, a Barcelona, es van aplegar nimbies de tota mena, i van acabar tots junts a la Plaça de Sant Jaume.

170 entitats ben variades van coincidir en la convocatòria de protesta, que va reunir unes 800 persones procedents d'arreu de Catalunya, des de l'Empordà fins a les Terres de l'Ebre. Hi eren per a protestar per les causes més diverses, des de la pràctica del surf a les platges barcelonines fins a les antenes de telefonia mòbil.

Aquest aiguabarreig de causes va donar un resultat d'una convocatòria mitjana de menys de cinc persones de entitat convocant.

No sembla que el resultat sigui massa satisfactori per als convocants.

Això podria servir, encara que no sé perquè em temo que no servirà, per a reflexionar sobre la validesa del fenomen de negativa a tot el que es faci a prop d'un, allò que els anglosaxons han denominat "Not in my back yard" ( no al meu pati del darrere), que dona les sigles Nimby amb que s'han popularitzat arreu.

Algú podria dir que cal convocar per a proposar, que cal donar alternatives a allò que no agrada, que cal construir la societat que volem, i que l'actitud merament negativa té mala peça al teler.

Algú podria pensar que cal debatre i discutir tot el durament que calgui les propostes de desenvolupament sostenible i socialment just, però que no s'hi val a oposar-se a tot per principi.

Algú podria treure conseqüències positives de l'evidència del fracàs de la suma de negacions, i em sembla que seria bo per a tothom que això passés.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home