17.3.09

Permanència


Per raons de la vida parlamentària, he d'escriure aquesta nota bastants dies abans de que surti publicada a aquesta secció.

És una bona ocasió per a adonar-se de que el valor de la immediatesa, del comentari sobre el que acaba tot just de passar, ens allunya d'un altre valor de la mateixa, o potser superior vàlua, com és el de la permanència.

No es tracta d'immutabilitat ni d'eternitat. No es poden tenir opinions immutables més que des de la niciesa que nega el canvi, ni existeix l'eternitat, al menys en el camp de la política.

Es tracta, purament i simple, de la permanència, és a dir de que l'opinió de cada dia no vingui condicionada pel simple estímul de negar la de l'adversari, i de que les finalitats tinguin un valor només tàctic, sense cap ambició estratègica.

Per a que hi hagi permanència cal tenir clars els valors pels que s'està a la palestra política, cal saber quins són els mecanismes d'explotació de les persones per les persones i saber, per això, quins són els objectius permanents de desmuntatge de la dominació, l'explotació i l'opressió.

Cal saber que front a la política només existeix la barbàrie, que la política és l'eina que permet als homes i les dones prendre les regnes del seu destí col.lectiu en front dels foscos interessos dels qui la menystenen perquè posa traves als seus desitjos, a les seves maniobres i a les seves ambicions.

Cal tenir clar que el valor permanent de la política és el de la civilitat, la solidaritat i la lluita contra la llei de la selva.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: