5.2.09

Iniquitat


Avui el Senat italià a aprovat una esmena presentada per la Lega Nord a la legislació d'urgència sobre seguretat, que suposa que els metges i demés personal sanitari delatin els immigrants sense papers als que atenguin.

L'esmena ha estat aprovada per 154 vots a favor, 135 en contra i una abstenció. Tot això just al cap de ben pocs dies de que el Ministre de l'Interior, Maroni, declarés que cal ser dolents amb els immigrants irregulars.

Les protestes han sorgit ràpidament des de diversos sectors de societat italiana, inclosa aquesta vegada la jerarquia catòlica, i molt especialment des de la Federació de Col.legis de Metges, que es veuen rebaixats pels senadors a la condició de delators. L'oposició política de centre i d'esquerra també s'ha manifestat en contra segons podem veure a la premsa italiana, com Il Corriere della Sera o La Repubblica.

El vot senatorial és una iniquitat, però no només això. No només suposa una legitimació dels més baixos atacs als immigrants, ja prou insultats pel Govern de Berlusconi, sinó que  es posa en mans de xarxes paral.leles, ben controlades per màfies diverses, la situació sanitària dels immigrants, i a més suposa un greu perill per al control de la salut pública, que es pot veure afectada directament per la renúncia dels immigrants a l'atenció mèdica per por a la denúncia.

On està anant Itàlia? Què està passant a Europa?

O ens hi posem clarament i sense embuts, o la iniquitat engendrarà iniquitat fins que sigui impossible aturar-la.

Etiquetas: , ,