4.2.09

Cal parar-hi molta atenció


La refineria Lindsey, a Lincolnshire ha contractat amb Total unes feines d'instal.lacions de desulfurització, que han estat adjudicades a l'empresa Irem, que ha contractat treballadors especialistes en la matèria, de nacionalitat italiana i portuguesa.

Tot absolutament dintre de la legalitat europea, que determina una clara unitat de mercat de treball.

Els treballadors de Lindsey han començat una vaga salvatge, que s'ha extès ràpidament per Escòcia, Anglaterra i en menor mesura Gal.les. El motiu és la protesta contra la contractació de treballadors "estrangers", malgrat la indiscutible condició de ciutadans comunitaris dels contractats, i amb clar oblit de que el dret al treball és un dret universal, en el que no caben discriminacions per raó d'origen.

Els sindicats britànics estan justificant la vaga amb al.legacions sobre possibles discriminacions salarials contra els treballadors comunitaris contractats que, en qualsevol cas, no han estat demostrades de cap manera.

La defensa del lloc de treball és un dret de tot treballador, sense cap mena de dubte, però això no empara qualsevol reclamació, i les que s'enarboren en les manifestacions, de British jobs for british workers i Put british workers first, participen més del més ferotge dels nacionalismes, i de la justificació de la divisió entre els treballadors pel seu origen, que d'una legítima reclamació obrera.

Naturalment, hi ha qui ho critica, però crec que faríem molt malament si deixéssim la crítica en mans exclusives de petites organitzacions poc representatives, i si no recordéssim que les èpoques de crisi profunda són especialment favorables als nacionalismes, als enfrontaments entre treballadors i a les actituds populistes, de tan tràgica història a Europa.

Em sembla que cal parar-hi molta atenció, i que cal que les esquerres majoritàries hi diguem la nostra.

Etiquetas: , , , ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home