27.1.09

I si fóssim seriosos?


Aquests dies estem assistint a un espectacle que em sembla ben poc edificant.

Sembla que els criteris per a seleccionar - dir-ne elegir seria un complet eufemisme - els candidats principals a les properes eleccions al Parlament Europeu tinguin a veure amb qualsevol cosa menys amb Europa.

La Unió Europea es troba en aquests moments en un moment de la màxima importància, enfrontada a l'assimilació de la darrera ampliació i a la necessària adaptació dels seus mecanismes institucionals, polítics i fins i tot simbòlics, per a poder encarar la situació actual d'una gran complicació pel que fa a la situació econòmica, polítiques productives i socials; i més enrevessada que mai pel que fa a la situació mundial, amb una forta necessitat de que Europa es constitueixi en un actor polític i econòmic global.

Alguns partits polítics de casa nostra semblen trobar-se ben lluny de considerar aquesta situació, i en moments com aquest seleccionen per a encapçalar les llistes europees a persones d'experiència política plenament desconeguda, i sense massa vinculació a les perspectives europees de les qüestions més candents.

D'una banda, CiU ha decidit que sigui un economista conegut per la seva participació en la plataforma pel no al vigent Estatut, però menys conegut per la seva altra activitat en la Plataforma contra la Constitució Europea, qui sigui l'encarregat - si el poble el vota - de gestionar des del Parlament Europeu l'entrada en vigor dels texts de Lisboa, dels que el partit que el proposa ha dit que n'és favorable.

D'altra banda, ERC s'ha inclinat per un historiador, del que es desconeix també l'experiència política, però que ha intervingut en algun programa televisiu d'adoctrinament històric més que lleugerament tendenciós.

Així es presenten davant l'electorat per a gestionar la continuïtat del model social europeu, la política agrària, la política de migracions, la política de seguretat i defensa europea, etc...

I si, encara que fos només per una estona, fóssim seriosos?

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home