24.10.08

Colons contra pagesos


Està passant aquests dies en els territoris palestins ocupats per Israel. Ho podeu trobar explicat en la premsa israeliana, com els articles que enllaço del Jerusalem Post, Yedioth Aronoth i Haaretz, que cobreixen un espai polític prou ampli.

Els colons israelians a Cisjordània estan atacant els pagesos palestins que cullen l'oliva en els camps que els pertanyen. Recordem, si cal, que la presència de colònies en territori ocupat és completament il.legal del punt de vista del Dret Internacional aplicable, com ha manifestat mantes vegades la comunitat internacional i en concret l'Assemblea General de les Nacions Unides.

Es produeixen ara atacs de civils contra civils. De civils armats i d'extrema dreta, com reconeix la pròpia premsa israeliana, contra civils que cullen olives en les terres que els pertanyen i que, a cops, han quedat encerclades per les il.legals colònies d'on procedeixen els agressors.

La situació ha arribat al punt de que els colons han ferit a un soldat israelià que mirava d'impedir l'agressió als palestins, tot i que l'actitud dels militars israelians no sembla massa enèrgica contra els agressors si hem de creure les fotografies publicades per la premsa israeliana.

Sembla que una part de la societat israeliana va encara més enllà que el seu govern. Sembla que a la política oficial israeliana se li està escapant la situació de les mans, si tenim en compte l'acumulació d'incidents a Acre, a Tel Aviv, a Jerusalem protagonitzats per agressors civils jueus contra civils palestins.

Front a aquesta situació, el President de l'Autoritat Nacional Palestina ha fet una crida a plantar un mil.lió d'arbres a Cisjordània, com a reivindicació de la possessió de la terra pròpia i com a senyal de voluntat de romandre-hi.

Qui pot parlar aquí de violències simètriques?

Etiquetas: , , ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home