24.9.07

Guerra i pau


Els qui en contra del criteri de les Nacions Unides, organitzen una aliança i ataquen militarment un país, van a la guerra. Així ho van fer els qui, coneixent les resolucions clarament contràries als seus propòsits de NN UU, van formar una aliança i es van fer una memorable foto a les Açores, i després van atacar Irak. Aquest van anar a fer la guerra.

Els qui, seguint el mandat i el prec de les Nacions Unides, s'integren en un grup de països que ajunten les seves forces militars per a actuar com a bloc d'interposició o de manteniment de la pau en un país amenaçat per un conflicte bèl·lic obert, van a fer la pau. Així ho van fer els qui, obeint les resolucions de NN UU, van integrar-se en un grup de països que aporten forces militars per mirar de mantenir la pau a Afganistan. Aquests van anar a fer la pau.

Tothom, menys els portaveus habituals del PP, pot entendre que quan hi ha una missió de pau és perquè hi ha perill de guerra, i que algú pot atacar les forces de pau, que no per aquesta raó es converteixen en forces de guerra.

Només la mala fe pot intentar confondre la pau i la guerra. Només la mala fe pot intentar confondre Irak i Afganistan.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,