5.8.07

Blottendorf


En una data indeterminada de començaments del segle XIX, el rebesavi de la meva mare, Eduard Grenzner, deixava la seva Bohèmia natal, tot fugint de les conseqüències de les Guerres Napoleòniques, i acabava instal.lat a Barcelona. D'ell descendim tots els Grenzner - tampoc no tants - que podeu trobar a Catalunya.

Ara viatjo per primer cop al llogarret de muntanya d'on prové la meva família materna. Quan en va marxar era part del Regne de Bohèmia, es deia Blottendorf i s'hi parlava alemany. Ara és part de la República Txeca, el seu nom oficial és Polevsko i s'hi parla txec.

La sangonosa història d'Europa ha produït aquests canvis, i molts d'altres, en una zona, com és la dels Sudets, especialment torturada per guerres, persecucions, neteges de població, etc.

Per a mi es tracta d'un pelegrinatge sentimental que em mantindrà altre cop allunyat d'aquest blog.

Qui sap si a la tornada us n'explico alguna cosa.

Etiquetas:

4 Comentarios:

Blogger Albert Balada dijo...

Recuperar les arrels, és la millor manera de demostrar que n'és de petit aquest món. Que a la tornada ens puguis explicar prous coses, amic meu.

5/8/07 19:43  
Anonymous Manuel Cendán dijo...

Que te vaya bien en tu viaje sentimental, pero no te olvides de que tienes una cita el 6 de septiembre en Galicia. Ya hablaremos para cerrar la agenda, en principio hay novedades.
Felices vacaciones, y que te sirvan para racargar las pilas. Tenemos mucho trabajo que hacer por el otro mundo que es posible.

11/8/07 01:57  
Blogger Fernando dijo...

Estoy realizando una pequeña biografia del pintor Eduard Grenzner i Fellner. Si tiene algun dato mas, se lo agradeceria.

Fernando

21/10/11 09:45  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Fernando:
No tengo otro sistema de conectar con Vd. Le ruego que, si le sigue interasando el tema de Eduard Grenzner Fellner, me mande un correo a mi mail jordipedret50@gmail.com y podremos entablar conversación. El Blog lo tengo actualmente paralizado.
Un saludo,
Jordi Pedret

3/11/11 21:14  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home