14.6.07

15 - JDemà farà trenta anys de les primeres eleccions democràtiques després de la dictadura franquista.

Varen ser també les primeres votacions en les que vaig participar, donat que el PSC (C) havia acordat recomanar l'abstenció en el referèndum sobre la Llei de Reforma Política.

Com podeu suposar el record de l'emoció de la primera vegada és encara ben viu, com ho és també el record d'anècdotes de les què us faré gràcia. Només diré que els qui vam tenir la tasca de recollir i classificar les actes portades pels interventors no vàrem marxar del local del PSC al carrer de Provença fins a les nou del matí del dia següent.

Podeu veure a la imatge les circumstàncies en què es celebraren les eleccions, em sembla prou simbòlica la construcció de les urnes davant els símbols ja impotents de la dictadura que el poble enterraria amb els vots.

Avui es commemora la data amb un acte solemne previst al davant del Congrés dels Diputats, que al final s'ha fet a l'hemicicle, degut a la pluja.

Crec que es una data efectivament memorable, car assenyala el més llarg període de democràcia en tota la nostra història.

És també una bona ocasió per a repetir un cop més que la democràcia no és un regal ni vingué ella soleta. Per a advertir que la democràcia s'ha de defensar cada dia amb la participació dels ciutadans. Per a recordar que l'ofici de ciutadà es perd si no s'exerceix.

Etiquetas:

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home