18.5.07

Convivència a St. Pau del Camp


Just al migdia d'avui, sota un sol que oscil.lava entre la justícia i la convivència, en Jordi Hereu ha explicat les propostes del programa socialista per a l'Ajuntament de Barcelona, als Jardins dels Horts de Sant Pau del Camp.

Era, ben segur, un dels indrets més adequats, donades les actuacions que allí s'han fet en pro de la convivència: els jardins mateixos, la dignificació del carrer de les Tàpies, d'infame memòria, l'enllumenament de l'espai públic, la creació dels horts urbans a disposició dels jubilats, el lloc de reunió del barri, però sobre tot la feina personal de trobades i acords amb les entitats, la definició participada dels usos de l'espai, i el treball dels educadors de carrer.

Els socialistes proposem el treball per la convivència i la seguretat basat en la prevenció, l'acord, la participació i la mediació, reservant la sanció com l'últim recurs de l'autoritat democràtica. Creiem que cal l'implicació dels veïns i veïnes, que la mediació ha de tenir un paper important, que la comprensió entre diferents cultures és necessària, però tenim també ben clar, que cal posar de manifest que els ciutadans han decidit que hi hagi una autoritat cívica que s'ha de respectar, i que s'ha de fer respectar. Per això volem també augmentar els efectius de la Guàrdia Urbana, i crearem la figura de l'instructor de districte, que a més de totes les feines preventives i mediadores, podrà sancionar des de la proximitat, per delegació expressa i directa de l'Alcalde.

Etiquetas: , ,