24.3.07

Polònia


La Unió Europea va sancionar Àustria per la incorporació al Govern Federal d'un partit polític que es considerava incompatible amb els principis democràtics de la Unió, i considero que va fer bé

El Parlament Europeu, fent ús d'unes atribucions que tothom pensava merament teòriques, va impedir el nomenament de Rocco Buttiglione com a membre de la Comissió Europea, per raó de les declaracions que havia fet, contràries al respecte que Europa exigeix als Drets Humans i a la dignitat de totes les persones. Em sembla que el Parlament Europeu va fer bé.

A Polònia, l'administració dels bessons Kaczynski està impulsant una llei que impedirà l'accés a la docència a les persones homosexuals.

La mateixa administració té en tràmit la norma que obligarà tots els ciutadans polonesos nascuts abans de determinada data, és a dir a tothom que hagués arribat a la majoria d'edat abans de la caiguda del règim comunista, i que realitzi alguna funció pública, a realitzar una declaració per a demostrar que no va col.laborar amb l'anterior règim.

No vull parlar d'altres iniciatives i polítiques clarament reaccionàries i regressives, perquè són competència pròpia polonesa i resulten de la majoria parlamentària elegida pel poble, encara que hi estigui decididament en contra. No oblidem, però, la frustrada iniciativa de proclamar el Crist com a Rei de Polònia. Ni tampoc que, després d'esborrar els seus noms dels carrers i els monuments, el Govern polonès pretén deixar sense pensió els membres de les Brigades Internacionals que van lluitar a Espanya.

La discriminació contra els homosexuals és contraria al concepte universal dels Drets Humans que forma part de l'essència de la Unió Europea. Posar tot un conjunt de ciutadans - es calcula que 700.000 - sota sospita amb l'obligació de demostrar la pròpia innocència per evitar sancions, és també contrari al respecte als Drets Humans i la dignitat de la persona.

Em sembla que seria bo que allò que Europa va fer bé en el cas d'Àustria i del pretendent Buttiglione, ho faci bé també ara, i actuï com calgui per tal que Polònia sàpiga que no tot és permès.

Hi ha certes coses que són incompatibles amb Europa, i ho hem de deixar clar si volem que Europa segueixi existint com un projecte polític compartit.

Etiquetas: , ,