5.3.07

Josep Maria Huertas Claveria


Va morir ahir, sent el Degà del Col.legi de Periodistes de Catalunya.

Va ser la persona que ens va ensenyar a molts que no sóm periodistes el valor de la seva professió.

Vam aprendre d'ell, en les fosques i dures èpoques de la dictadura que alguns neguen, la importància de la veritat, de la persistència, de l'independència.

Vam saber com n'era d'important el coneixement concret de les realitats concretes - molt més enllà de les receptes teòriques al respecte - i vam saber què eren els nostres barris, qui hi vivia, qui hi patia i, per damunt de tot, perquè hi patia.

En les coses concretes, en les coses que fan la història de les persones, és a dir la única història, en la proximitat a la gent que pateix la història, ens va congregar, de prop, o de lluny com en el meu cas, de forma tan clara com impossible de dir en públic, a la lluita contra els qui fan la història contra les persones.

En Josep Maria Huertas Claveria viurà, com tots nosaltres, mentre nosaltres el recordem, mentre algú mantingui el seu record.

Recordem-lo!

Etiquetas: ,

2 Comentarios:

Blogger Pep Gorgori dijo...

Jo afegiria que el Josep Maria va ser capaç de transmetre també aquests valors i aquesta manera de fer periodisme als qui tenim la sort d'haver nascut passada la dictadura. Hi ha molts periodistes de la meva generació que ahir van sentir que els moria un referent. Això encara el fa més gran.

5/3/07 18:39  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Pep,
tens tota la raó. He escrit un post des de la més pura subjectivitat. El "meu" Huertas, el que trobava en els escrits, però també en les paraules dites en plena negror. Huertas ha anat, per sort, molt més enllà de la dictadura i això és, en efecte, de la més alta importància.
Una abraçada,
Jordi

5/3/07 18:48  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home