1.3.07

Un altre fracàs del PP




A més de no trobar el seu lloc, com resulta cada cop més evident, sembla que el PP ha decidit no aprendre res de l'experiència.
Segurament per això el PP havia programat una altra tarda de dimecres monogràfica de preguntes "contra" el Ministre de Justícia Mariano Fernández Bermejo, presentant-ne ni més ni menys que sis.
El Govern, fent ús de la normativa parlamentària que així ho preveu, va decidir que tres d'aquestes fossin contestades pel Ministre de l'Interior Alfredo Pérez Rubalcaba, per entendre que, en tractar-se de possibles il.legalitzacions, eren de la competència del seu departament.
El PP va amenaçar amb retirar-les, posant així de manifest que no li interessaven les respostes, sinó els atacs al Ministre de Justícia. Per fi les va mantenir i les va respondre amb l'habitual ironia i rigor el Ministre de l'Interior.
Les tres que van quedar per fer "contra" el Ministre de Justícia van ser formulades per Eduardo Zaplana, Jorge Fernández Díaz i Ana Torme. Jo sostinc que no eren preguntes de control i que, per tant, no s'havien d'haver tramitat.
Mireu sinó, Zaplana va parlar de que el Ministre havia estudiat la carrera durant la dictadura, Jorge Fernández Díaz ni més ni menys que del GAL, i Ana Torme va pretendre treure punta a que el dimecres passat Fernández Bermejo va dir "mis Jueces y mis Fiscales", obtenint la resposta de la lectura del Diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua, que indica que l'ús d'aquest adjectiu possessiu expressa tendresa o proximitat.
Si el PP volia parlar d'aquests temes podia convocar una roda de premsa, però no utilitzar d'aquesta manera l'hemicicle, que està per a coses serioses.

Etiquetas: ,