27.10.06

Pavía a la Ciutadella?


El dia 3 de gener de 1874, descontent i disconforme amb una votació parlamentària, el General Manuel Pavía va enviar les seves tropes al Congrés dels Diputats, el va dissoldre per la força de les baionetes, i va formar un govern provisional que va donar el poder al General Serrano, i va acabar amb la Primera República espanyola.

Aquest matí, a Catalunya Ràdio, el candidat Artur Mas ha manifestat que la creació pel Parlament de Catalunya d'un Govern que no sigui presidit per ell, provocarà que "la crisi social i política serà molt gran" i que no creu que el milió de ciutadans que diu que CiU té al darrera ho acceptin de bon grat.

El candidat Mas ha fet un pas endavant.

Fins ara es limitava a menysprear i ignorar el sistema parlamentari del que el poble de Catalunya s'ha dotat en aprovar el 18 de juny passat el nou Estatut de Catalunya.

Ara parla de no acceptar, en nom dels seus electors, els resultats d'una decisió parlamentària.

Som un país normal i civilitzat.

Mantinguem ben lluny de la Ciutadella el fantasma de Pavía!

5 Comentarios:

Anonymous Marc Vidal dijo...

fa uns mesos vaig escriure """...Mientras un senador popular diga que en el Congreso, Pavía entro a Caballo, Tejero con pistola y Zapatero en tren de cercanías, y ningún responsable de su partido lo corrija, la oposición en España estará enferma. Seguramente en los próximos meses el PP seguirá esparciendo por todas las esquinas sus mensajes catastróficos y sus proféticos vaticinios sobre el fin de España. No obstante, mientras tanto, yo estaré votando el Estatut de Autonomía con el que mi hijo se convertirá en pleno ciudadano. Yo estaré mirando al futuro y otros pensando en el pasado..."

si vols llegir-lo sencer: http://www.marcvidal.cat/marcvidal/2006/04/mochilas_y_futu.html

una forta abraçada

Marc Vidal

27/10/06 23:52  
Anonymous Genís dijo...

Corren rumors que Zapatero ha trucat Montilla per dir-li que, de moment, no pot pactar cap tripartit fins que el PSOE hagi tornat a guanyar les eleccions generals. Creus que podria ser aquest el motiu pel qual Montilla s’està centrant en l’OPA contra els posibles votants d’ICV-EUiA? Per què Montilla no es compromet solemnement a no pactar amb la dreta? Quin és l'argument per demanar el "vot útil" si ICV-EUiA ja ha dit que vol reeditar el tripartit?

28/10/06 10:02  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Benvolgut Genís,
voldria dir-te algunes coses.
La primera, que no acostumo a publicar comentaris anònims o no identificables, com és el teu cas, en que el nom no ens porta a cap adreça.
La segona, que he fet una excepció en el teu cas.
La tercera, que no cal que repeteixis sis vegades el comentari, he arribat al grau de lectura en què en tinc prou amb un cop per a entendre el que llegeixo, vès por on.
La quarta, que els rumors són una arma política ben característica de la dreta de qualsevol país, i que, per tant, em produeix una certa inquietud que l'usis tú, que sembles - ei, sense cap prejudici - identificar-t amb IC.
La cinquena, que només els autèntics sucursalistes de CiU, seguint les passes del dretà Mas, poden buscar explicacions i solucions a les situacions catalanes fent apel.lacions a Madrid. Oi, etern mimistrable Duran?
La sisena, que ni a en Montilla ni a cap socialista li cal comprometre's solemnement, amb notari o sense, a no pactar amb la dreta, perquè el nostre programa és incompatible amb el programa de la dreta extrema de Catalunya, és a dir amb el programa d'en Mas. Només a la dreta de CiU li interessa escenificar una negativa de pactar amb la dreta del PP.
La setena, nombre màgic i que supera en una unitat els cops que m'has enviat el teu missatge, és que per a tothom amb dos dits de front és clar, diàfan i diria que evident, que només si Montilla és President pot haver-hi un Govern d'esquerres. Que només si el PSC obté una bona votació pot haver-hi un Govern d'esquerres. Que per molt que en Saura el desitgi, no hi haurà Govern d'esquerres si no hi ha un bon resultat per al PSC. Que IC pot quedar-se molt contenta amb més diputats i estant a l'oposició per esgarrapar vots als socialistes, que ens impedeixin formar Govern, però que qui hi surt perdent és el poble de Catalunya, a qui es deixaria a les mans de la dreta extrema de CiU.
Que el poble d'esquerres ho rumïi.
Una abraçada,
Jordi

28/10/06 17:08  
Anonymous genís sense bloc dijo...

Benvolgut Jordi Pedret,

Em copio el seu sistema numerat, d'àgil lectura i gran claredat, per dir-li algunes coses.
La primera, que si no vol publicar comentaris de gent que no té blog és cosa molt legítima, però és innecessari comentar-ho com si em perdonés la vida.
La segona, que la seva intuïció política és tan fina que ha identificat la intenció del meu vot, que és cap a la coalició ICV-EUiA. Enhorabona.
La tercera, que lamento sincerament que hagi rebut set cops el meu comentari. Em fa l'efecte que hauré de dir una obvietat: ho he fet sense voler.
La quarta, que aquests rumors (espero que falsos) tenen la mala fortuna de ser versemblants. A diferència de les últimes eleccions catalanes, en què el candidat del PSC i de Ciutadans pel Canvi parlava d'una aliança d'esquerres per formar govern, ara no se sent res d'això.
La cinquena, que no cal que em parli de sucursalismes de CiU. És evident que el que passa a Madrid influencia a Catalunya, per bé o per mal. Si a Madrid, PSOE i CiU pacten retallar impostos als més rics i el govern Zapatero dóna signes de canviar de socis preferents, això ens afecta, ens agradi o no.
La sisena, que si el programa del PSC i CiU fossin tan distants, els diputats a Madrid no coincidirien gairebé mai a les votacions i aquest no sembla ser el cas.
La setena, que la cantarella del vot útil és una forma insultant i antidemocràtica de tractar els aliats, i una molt mala ajuda per a la unitat dels progressistes. Què vol dir això de "només si el PSC obté una bona votació pot haver-hi un Govern d'esquerres."? És que si el tripartit no suma, vostès prefereixen que governi Artur Mas? Què vol dir que "només si Montilla és President pot haver-hi un Govern d'esquerres"? És que si, en el cas altament improbable que Carod o Saura treguessin més vots que Montilla, vostès preferirien Artur Mas? Què vol dir que "no hi haurà Govern d'esquerres si no hi ha un bon resultat per al PSC"? És que no entenen que si ICV-EUiA puja de resultats, el PSC també ho pot fer? Per què no es dediquen a conquerir les tietes de CiU? Ara bé, si es proposen conquerir el centre, no cal que es copiin el discurs de la dreta en matèria d'immigració, no cal dir que els immigrants són un perill per a l'Estat del benestar, quan l'autèntic perill són les reformes fiscals inspirades en les propostes de CiU.

Atentament,

Genís Fuentes

29/10/06 17:56  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Benvolgut Genís,

Alguna coseta més, en resposta a la teva resposta.

1.- Normalment no publico anònims, i una adreça d'internet bé la deus tenir, en cas contrari no podries fer els comentaris, que has enviat a més d'un blog escrit per socialistes amb exactament el mateix contingut. Ah! Hi ha un pilot de sistemes gratuits de blog, com és el que edito.
2.- La teva vida, caldria sino, és ben teva i en fas el que vulguis.
3.- La política basada en la difusió de rumors que intenten fer quedar els altres en mala situació és una tàctica ben pròpia de la dreta, sigui feixista o estalinista.
4.- Si pares compte a les coincidències de vot amb el PP al Congrés dels Diputats, el primer lloc el té, sense discussió, CiU i el segon absolut Izquierda Unida en les seves époques de la pinça amb Aznar.
5.- El programa del PSC, clarament socialista, disponible a la nostra web, és totalment incompatible amb el de CiU, d'extrema dreta. Negar-ho és posar-se voluntàriament unes orelleres que impedeixen veure la realitat del món.
6.- Negar que només la presidència de José Montilla garanteix un govern d'esquerres és negar l'evidència, però aquest és un esport de pràctica lliure, no cal federar-se ni pagar taxes. Tothom sap que si el PSC no pot encapçalar el Govern d'esquerres, no hi ha cap alternativa, per més diputats que tregui IC, que no servirien per a això.
7.- Jo i molts d'altres socialistes no ens hem ajupit mai davant una prepotent i pretesa superioritat moral o política dels comunistes, ni acceptem l'insult antidemocràtic de proclamar-se pomposament "l'esquerra intel.ligent", amb total menyspreu al conjunt dels treballadors i treballadores que no els voten precisament en massa.

Ben cordialment,

Jordi Pedret

POST SCRIPTUM: Quan es surt a jugar al pati dels grans no s'hi val a queixar-se si s'han d'entomar algunes macadures.

30/10/06 00:27  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home