29.4.10

Ofensiva racista a Israel

Aquests darrers dies estan arribant notícies prou alarmants sobre l'onada de racisme que està recorrent Israel. Era quelcom que es veia venir, un sistema que està anant cap a la consolidació d'un nou apartheid contra els palestins, havia de derivar tard o d'hora en una societat que estengués el racisme a tots els diferents, i no només contra els palestins.
El govern israelià, situat en l'extrem dret de l'espectre polític en termes europeus, no ho està encara en els termes israelians, li queda encara camí que còrrer cap a la dreta social israeliana, que és la responsable de la sèrie de manifestacions de racisme que estan provocant l'alarma de la comunitat internacional.
Ho podem trobar tot a la premsa israeliana, i no precisament a la que és acusada d'esquerranisme.
Fem-hi una ullada, tot limitant-nos a les edicions d'avui.
A Yedioth Aronoth, diari ben dretà, hi hem trobat una encertada crítica a la campanya oficial contra els treballadors estrangers en situació irregular, que els acusa de "robar" la feina als israelians. Us en recomano la lectura a través d'aquest enllaç.
Al mateix diari, hi trobem el comentari sobre la campanya llençada en certs barris ultra ortodoxos per a que no es contractin treballadors estrangers que no renunciïn a la pràctica pública o privada del que anomenen "idolatria", és a dir a la seva religió pròpia, i per a obligar-los a acceptar les "set lleis de Noé". Veieu-ho a aquest enllaç.
D'altra banda, The Jerusalem Post explica la política racista contra el jueus sefardis practicada per l'escola Emmanuel, d'observança askhenazi, com podeu llegir aquí.
Per fi, veiem com el Haaretz es fa ressó de les declaracions del Tinent d'Alcalde de Jerusalem Yitzhak Pindros, que afirma que l'educació haredí (jueva ortodoxa) no és per a "sefardis, etíops, russos ni micos", com podeu veure aquí.
Esperem i confiem en que la societat israeliana reaccioni amb contundència davant aquestes insuportables mostres de racisme, impròpies de qualsevol comunitat civilitzada.

Etiquetas: , , , ,