17.1.10

O Ferrol




He estat un xic menys de 24 hores a Ferrol,

Hi he anat convidat pels amics de l'Asociación Cultural Fuco Buxán, amb els que mantinc una relació que comença a sumar anys, i que cada cop m'omple de més satisfacció.

Són gent de la que cal aprendre.

S'han unit en defensa de la seva ciutat i la seva comarca contra les amenaces gasístiques i contra els resultats de la crisi industrial ja antiga, però no es limiten a això sinó que exploren també els camins de les esquerres socials i polítiques, fan bandera de la seva identitat gallega i actuen en la solidaritat internacional i en la recuperació de la memòria de les lluites obreres, tot això per a tenir eines per a actuar per construir un futur diferent.

Aquest cop presentaven el número 27 de la seva revista semestral "Razón Socialista", que porta com a lema "Pola rexeneración da esquerda".

Si ho penseu un moment, veureu l'esforç increïble que suposa el fer sortir 27 números d'una revista semestral per a una associació.

La presentació, en la que vaig participar amb una xerrada sobre "L'esquerra necessària", es va fer a la sala Sargadelos, i es van haver d'afegir cadires a les previstes pels organitzadors, amb públic de totes les edats, amb important presència de gent jove i, segons em van dir, amb persones que assistien per primer cop a un acte de l'associació.

Aquesta és també una manera de contribuir a "gañar o futuro" com diu la portada de la revista.

Etiquetas: , , , ,