25.4.09

UNRWA: 60 anys amb els refugiats palestins


UNRWA, agència de les Nacions Unides per als refugiats palestins, va nèixer amb caràcter de provisional per a atendre a les necessitats dels palestins expulsats de les seves llars i les seves terres a rel de la creació de l'Estat d'Israel, i que es van veure condemnats a la condició de refugiats.

Es tractava d'atendre una situació transitòria dels palestins en els camps de Gaza, Cisjordània, Líban, Síria i Jordània.

Han passat 60 anys des de la Nakba (la tragèdia), i els palestins continuen sent refugiats, exilats forçosos, expoliats.

Han passat 60 anys, els darrers 42 amb ocupació militar dels territoris palestins per part d'Israel, i tres generacions de refugiats han necessitat les atencions que els dedica l'UNRWA.

Per recordar aquest fet, per a conèixer la feina que desenvolupa i en quines condicions, i per a desitjar la desaparició de l'UNRWA per que els palestins no siguin ja refugiats, ens vam reunir el passat 22 d'abril a la Sala Clara Campoamor del Congrés dels Diputats, en un acte de gran interés i notable èxit de públic, en que vam actuar com a amfitrions els membres de l'Intergrup Parlamentari per Palestina, i en el que vaig presentar a Raquel Martí, representant de l'UNRWA, i a Musa Amer Odeh, ambaixador de l'Autoritat Nacional Palestina a Madrid.

Solidaritat i acció política i diplomàtica per a que l'UNRWA deixi de ser necessària!

Etiquetas: , , , , ,