11.12.08

Alguna cosa fem malament!


L'anomenat Informe Juventud en España 2008 està elaborat sobre la base de 5.000 enquestes fetes a joves entre 15 i 29 anys, a tota Espanya.

Se'ls va preguntar un pilot de coses i, en conseqüència, l'informe parla també sobre moltes coses, des dels hàbits de lectura fins als d'oci, la pràctica d'esports, el grau d'emancipació familiar, i d'altres.

M'interessa però, de manera molt especial, les respostes obtingudes a la pregunta sobre l'acceptació de la pena de mort per part dels joves.

Hauríem de recordar, per a emmarcar la qüestió, que la pena de mort es va abolir a la Constitució de 1978, excepte el que es preveiés en el Codi Penal Militar per a temps de guerra. El 1995, les Corts Generals varen modificar el Codi Penal Militar esbandint del nostre ordenament jurídic qualsevol possibilitat d'aplicació de la pena de mort. Aquesta, d'altra banda, no s'havia aplicat des de les darreres execucions per causes polítiques en les escorrialles de la sanguinària dictadura franquista.

L'abolicionisme és un moviment mundial que va guanyant adeptes, i la posició moral dels països que mantenen la pena de mort, i més dels que l'apliquen, és absolutament reprovable. De fet, les Nacions Unides pretenen aconseguir una moratòria en la seva aplicació, per tal de donar temps a l'abolició definitiva de la mateixa.

En aquest ambient, resulta que el 36,5 % dels joves enquestats aproven la pena de mort!

Quan més d'un terç dels joves s'adhereix a una pena bàrbara, que no té res a veure amb la justícia, que col.loca l'Estat que l'aplica a l'alçada ètica del pitjor dels assassins a sang freda, vol dir que alguna cosa fem malament.

Tots plegats, mestres, líders socials, mitjans de comunicació, polítics, tots els qui tenim alguna possibilitat d'influència pública, per minsa que sigui, en tenim una part de responsabilitat.

Tots ens hem de repensar la nostra actuació en aquest tema, perquè està clar que alguna cosa fem malament, molt malament!

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,

1 Comentarios:

Blogger Visionariagrupo dijo...

No tinc més que estar d'acord amb tu, estem algunes coses malament i aquesta pareix una. Un alt porcentage d'aprovació de la pena de mort en les persones que son les generacions venideres fa platejarse moltes coses i si mirem l'estudi que fa referencia als mals tractes en el que xiquets en l'adolescencia aproven un mal tracte a la noia en cas de rebujament i altres moments ens diu com s'esta formant aquesta nova generació, es necesaria una nova conciencia, medides per a els xics y xiquets que vaiga cambiant aquesta forma de pensament.
http://blogsdepolitica.blogspot.com/

11/12/08 02:32  

Publicar un comentario

<< Home