20.11.08

Model Lesotho


Perjudicar al govern de torn sembla ser un impuls plenament irresistible per a l'oposició. És cert que en el propi concepte d'oposició hi va inclòs el mirar de posar de manifest el que el govern no faci bé, però cal reconèixer que l'excés en aquesta tendència pot portar a adoptar posicions no gaire fàcils de defensar si no es manté un mínim de seny en les expressions verbals, sobre tot quan es fan en el Ple del Congrés dels Diputats.

Ahir al matí, a la sessió de control, varem viure una d'aquestes situacions. La portaveu popular, Soraya Sáenz de Santamaría, preguntava a la Vicepresidenta Teresa Fernández de la Vega, i volia deixar ben clar que pensava que els socialistes ho havíem fet tot malament, o pitjor.

No se li va ocórrer, per a aconseguir això, altra cosa més entenimentada que afirmar que Lesotho passava al davant d'Espanya en matèria d'igualtat per culpa del govern socialista.

Sembla doncs, que el nou model de relacions socials igualitàries per al PP és el del Regne de Lesotho, petit país d'una mica més de dos milions d'habitants, completament encerclat per Sud-àfrica, que viu de l'agricultura, de les remeses dels emigrants i de la venda d'aigua mineral a la República Sud-africana.

No estic gaire segur de quants ciutadans i ciutadanes a casa nostra aspiren a arribar a assolir els nivells de la ciutadania de Lesotho, però tinc la sensació que no gaires.

La proclamació del "Model Lesotho" és una de les raons que em porten a coincidir totalment amb el President Tarradellas quan deia que "en política es pot fer de tot, menys el ridícul."

Em sembla que aquí i ara, amb l'afer de Lesotho, algú ha fet un ridícul clamorós.

Etiquetas: , , ,

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home