25.11.08

La nostra memòria


La nostra memòria, la de tots i no només la dels de Sant Adrià del Besòs, ha quedat reivindicada.

L'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, ha fet un exercici de democràcia participativa interessant, posant a consulta dels seus ciutadans el destí de les Tres Xemeneies de la Tèrmica del Besòs. La participació ha estat alta per a una consulta d'aquestes característiques, el 9,1 % dels veïns s'han apropat a les urnes, i el resultat ha estat una majoria aclaparadora del 82,21 % a favor de la conservació de les xemeneies.


Me'n sento especialment satisfet, malgrat no ser ciutadà de Sant Adrià, per tal com les xemeneies pertanyen, en realitat, al paisatge de tota l'àrea metropolitana de Barcelona.


Són, a més d'un element de bellesa del disseny industrial de l'època, un referent històric de la potència industrial, del treball humà, de l'història de la gent i les famílies que han treballat i viscut al seu voltant.


Són també, i m'interessa destacar-ho, un referent de l'història obrera, de l'història de les lluites obreres i sindicals del nostre país.


Tot això forma part de la nostra memòria com a poble, i per a preservar-la és bo que es mantinguin en peu les seves icones físiques.

Si a més, com és el cas, la conservació ha estat decidida en un exercici de democràcia participativa com el que s'ha donat a Sant Adrià, encara millor.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , , ,