16.9.08

Ciutadans còmplices


Hem tingut una sequera severa, que ha preocupat tothom, administracions i també, i molt principalment, els ciutadans.

L'administració de la Generalitat va fer el seu paper mitjançant mesures d'estalvi obligatori d'aigua que es van perllongar més enllà de les fortes, sostingudes i benvingudes pluges de juny. També va invertir recursos públics en mesures contra els efectes de la sequera, un total de 490 milions d'euros, 450 dels quals en obres estructurals noves o avançades respecte als terminis previstos.

Tot això quedarà com a equipaments que han de permetre que Catalunya enfronti en millors condicions futures i més que possibles èpoques de sequera.

Els ciutadans van fer també el seu paper, fonamental, en les mesures contra els efectes de la sequera.

En concret, els ciutadans de l'àrea metropolitana de Barcelona - que és una de les zones que consumeix menys aigua per càpita de tot Europa - van estalviar voluntàriament aigua en unes proporcions molt més que considerables, arribant gairebé a un 21 % d'estalvi en la darrera setmana de juny, ja després de les pluges.

Aquesta actitud estalviadora és digna d'elogi, perquè  no es deu - com afirmen els qui sempre desconfien del poble - a una qüestió de preu del subministrament, sinó a una clara consciència sobre la necessitat de la solidaritat i de la cooperació en la gestió de l'aigua. 

La plena adquisició de la consciència del fet que l'aigua és un bé escàs és el que està en la base d'aquest estalvi.

Els ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana, solidaris i cooperadors, han demostrat que són còmplices els uns dels altres en la gestió de la cosa pública, i això és ben important.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,