20.5.08

Del mal ús de la llengua


La llengua, qualsevol llengua, hauria de fer-se servir per a comunicar. A més seria interessant que, si fòs possible, servís per a comunicar idees, pensaments ben elaborats, concepcions del món, sentiments, afectes.

Sembla, però, que hi ha una pulsió gairebé invencible per a utilitzar la llengua, les llengües, per a molts d'altres usos no tan adequats.

En tenim un bon exemple en el cas de la Generalitat valenciana i la seva decisió d'utilitzar la llengua anglesa per a emmascarar la seva voluntat d'evitar que s'imparteixi l'assignatura d'educació per a la ciutadania als estudiants sobre els que té competències.

En efecte, fent un càlcul tan realista com mal intencionat sobre les dificultats de comprensió de l'anglès per part de la majoria dels estudiants, ha decidit que l'assignatura en qüestió s'expliqui només en anglès, amb el pretext de que així es millorarà el grau de coneixement d'aquesta llengua al nivell formatiu corresponent.

No enganyen ningú, aquests del PP. El que es pretén és una presa de pèl monumental per part d'un govern que no és pas un exemple meravellós de protecció de la llengua pròpia, el català. El que es pretén, ras i curt, és que no es doni educació per a la ciutadania o que, si es dóna, la majoria de l'alumnat no l'entengui.

Això és, sense dubte, un mal ús de la llengua.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: ,