5.5.07

Un debat molt interessant


El debat sobre l'esquerra, les esquerres, i la necessària reorganització de les seves expressions partidàries s'està desenvolupant aquests dies en diversos llocs i en fòrums diversos.

Un que m'ha semblat molt interessant és el que es manté al bloc col.lectiu de pensament socialista "Temps de Canvi", que us recomano visitar. Allí hi trobareu la discussió sobre totes les dimensions geogràfiques de la possible reorganització, des de Catalunya fins a la Internacional Socialista, i sobre bona part dels seus aspectes polítics fonamentals.

Jo m'apunto a la tesi de que repensar l'esquerra, i replantejar els seus instruments d'acció institucional i social, s'ha de fer sens dubte des de l'esquerra, des del socialisme, i no des de suposades posicions de centre polític que poden portar - sigui aquesta o no la intenció dels qui ho proposen - a la dilució de l'esquerra, a la desaparició del referent socialista.

Crec que aquest referent clarament socialista és necessari en la lluita per la justícia social en les noves condicions mundials, i que la seva desaparició suposaria un clar retrocés per a les posicions transformadores i emancipadores.

En aquest sentit, us vull recomanar també la lectura de l'informe que sobre la "Qüestió del Partito Democràtico" ha escrit Raimon Obiols, i que té un interès que descobrireu amb la seva lectura.

Etiquetas: , ,

1 Comentarios:

Anonymous Albert Deusedes dijo...

Bones Jordi,

Abans de res donar-te les gràcies per llegir el nostre blog. A part em congratula veure que estem bastant d'acord amb els plantejaments sobre aquest tema i confirmar-te que l'escrit d'en Raimon Obiols, efectivament, l'he trobat més que interessant. Bé, doncs això....una abraçada i salut!

7/5/07 10:54  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home