22.2.07

Tarda de bronca al Congrés


El PP aconsegueix dia rera dia, cal reconèixer-ho, eixamplar les fronteres de l'insòlit.

Ahir, dimecres, que és el dia tradicionalment dedicat al control del Govern, el PP va fer quelcom sense precedents en la història del Congrés dels Diputats, i mireu que allí s'hi poden trobar precedents per a gairebé tot.

Va dedicar la pregunta que fa sempre Rajoy al President del Govern, i totes les set restants que li corresponen cada setmana al nou Ministre de Justícia, Fernández Bermejo, que tot just ha pres possessió del càrrec, i no ha tingut temps ni de comparèixer, com ha demanat i és costum, davant la Comissió de Justícia per a explicar les seves propostes d'actuació.

La bateria de preguntes es va convertir en la pràctica en un real bombardeig de desqualificacions preventives, amb acompanyament sonor i gestual dels bancs de la dreta, que van provocar que el President Marín hagués de parar momentàniament la sessió per tal que el Ministre pogués contestar. Van intervenir els diputats del PP Acebes, Zaplana, Maria Dolors Nadal, Alícia Sánchez-Camacho, Jorge Fernández Díaz, Michavila i Garre López.

L'ex Ministre de Justícia, Michavila, el Diputat que menys desgasta el cuir del seu escó, premi al "Diputado Ausente" de l'Associació de Periodistes Parlamentaris, va dedicar la seva primera intervenció de tota la Legislatura a qualificar el Ministre Fernández Bermejo de "partidista, sectario, radical y visceral", i això abans de començar a treballar!

La sessió va servir també per a trencar la llegenda de que el PP de Catalunya és una branca moderada de l'estatal. Els tres diputats catalans que van intervenir, Maria Dolors Nadal, Alícia Sánchez-Camacho i Jorge Fernández Díaz van estar entre els més durs del set, des del "hooligan" de Nadal, passant pel "el ministro de la provocación, el ministro del insulto, el ministro de la arrogancia, de la vanidad y de la soberbia" de la pacífica Sánchez-Camacho, fins al "profesional (...) siempre al servicio siempre del partido y del Gobierno socialista" de Jorge Fernández Díaz.

Trista tarda per al debat assossegat i seré, el control eficaç de l'executiu i allò prou indefinible que en diem la "cortesia parlamentària", malgrat la fermesa en les conviccions de fons i la ironia en la forma desplegades pel nou Ministre en les seves respostes.

Realment, sembla que el PP no troba el seu lloc.

Etiquetas: ,

5 Comentarios:

Blogger Carlos dijo...

El que va deixar clar Bermejo es que d'ocurrència en té molta.

Que gran el que li va espetà a Zaplana...

"usted me podrá dar lecciones sobre ordenación del territorio y ladrillo, pero no en el ámbito del Derecho".

22/2/07 14:23  
Anonymous Anónimo dijo...

Pel que he llegit i vist, més el que tu expliques Jordi, devia ser espectacular alhora que patètic. Però crec que en Bermejo se'n va sortir prou bé, de fet crec que va ser fantàstic. I que ja va bé que algú faci trinar a aquesta dreta que ens ha tocat. Ladran luego cabalgamos. Albert Deusedes.

22/2/07 15:33  
Blogger Albert Balada dijo...

Fas una explicació molt acurada del bronco estil de la gent del PP, he fet un enllaç en una notícia del meu blog on parlo d'això del bronco estil popular amb la teva notícia. Una forta abraçada.

22/2/07 18:35  
Anonymous Leptis dijo...

Es ben trist que de tot el que es va tractar aquell dia l'únic que tinguès resò als media és aquesta demostració inapropiada per diputats (que han de mostrar diplomàcia i pràctica verbal) per la disconformitat de l'elecció d'un nou ministre.
I encara és més trist que se li dediquin post sencers... i encara, vostès els polítics, es preguntaràn perquè els ciutadans passen de la política i no exerceixen el seu dret a vot?... potser que cerquin les respostes amb les seves pròpies paraules.

24/2/07 19:08  
Blogger Jordi Pedret dijo...

El dimecres és el dia de l'oposició, car és el dia de control del Govern. El que s'hi tracta és doncs responsabilitat de l'oposició. Per desgràcia el PP va centrar tot el dia en atacas personals, barroers, mentiders al nou Ministre de Justícia, i ho va fer de la manera més allunyada de l'eficàcia del control i del debat propiament dit que va poder. O potser no, ho veurem dimecres vinent en què el PP farà sis preguntes al Ministre de Justícia.

25/2/07 17:19  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home