9.9.06

L'Alcalde Hereu


He assistit a la sessió extraordinària del Consell Plenari de l'Ajuntament de Barcelona en que ha estat elegit el nou Alcalde, Jordi Hereu.

Abans he assistit també a la sessió extraordinària en què es prenia coneixement de la renúncia de Joan Clos al càrrec d'Alcalde, i després de l'elecció del nou Alcalde, a la seva renúncia com a regidor de Barcelona.

El Saló de Cent vessava de gent, el Saló de Cròniques ha calgut tancar-lo per no superar l'aforament, i hi havia gent per tots els passadissos i sales al voltant.

Ha estat una jornada, un xic més de quatre hores i mitja, dedicada a sentir discursos en que es pretenien expressar - puc ben jurar que no es pretenien resumir - les posicions de cadascuna de les forces polítiques.

Si resumir és difícil, sintetitzar és impossible, per tant el que faré serà donar alguna pinzellada del que ha dit cadascú.

En la primera sessió, de comiat de l'Alcalde Clos, els socis de govern municipal han expressat el seu suport a la tasca feta, amb algunes matisacions pròpies de la necessitat de diferenciar-se quan pràcticament estem ja en campanya electoral. Les diferents oposicions han fet dos discursos ben diferents, el matisat i formalment polit del Sr. Trias, i el destraler del Sr. Fernández Díaz (D. Alberto), composat per bromes tavernàries, jocs de paraules suposadament enginyosos sobre els cognoms dels protagonistes de l'acte - deixo a la vostra imaginació quins podien ser - , i desqualificacions globals, que han obtingut la resposta contundent del portaveu socialista, el regidor Carles Martí, i l'elegant omissió de cap referència en el discurs de l'Alcalde sortint, Joan Clos.

En la segona sessió, en la que Jordi Hereu ha estat elegit Alcalde per 25 vots contra els 9 de Xavier Trias i Vidal de Llobatera i els 7 de Fernández Díaz (D. Alberto), han seguit els matisos dels socis de govern, que han manifestat el seu acord general amb el programa, i hem pogut assistir a dos mítings electorals, un del PP i l'altre de CiU que, malgrat semblar-ho, em temo que no eren improvisats.

Tal com ho ha resumit Carles Martí, el PP està a favor de "menys impostos i més policia", sense indicar mai com es fa això i amagant a qui afavoreix, i CiU vol "canviar el model de ciutat" a favor del qual han votat sis vegades seguides els ciutadans de Barceona.

El més interessant ha estat, ben segur, el discurs del nou Alcalde, en Jordi Hereu. Un discurs ben composat, equilibrat, clar i entenedor, del que us recomano la lectura completa. Aquí us poso només unes quantes paraules recollides al vol:

"El municipalisme del PSC és l'actuació a peu de carrer dels valors de llibertat, igualtat i justícia social"

"M'imagino una Barcelona excel.lent el creativitat i en cohesió social, que mira enllà amb horitzons ben alts, però mira endins per cuidar dels seus ciutadans"

En la meva modesta opinió, amb l'Alcalde Hereu, Barcelona té assegurat un magnífic futur.

1 Comentarios:

Blogger Joan Antoni dijo...

No t'enganyis Jordi. En el fons el discurs de don Alberto, i del PP, és més concluent: menys impostos per alguns i menys policia!
Recorda com varen deixar les plantilles del CNP després de vuit anys de govern d'Aznar.

11/9/06 10:16  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home