20.4.06

Qui guanyava, ha guanyat


El Tribunal de Cassació italià, en compliment de la Llei electoral aprovada només amb els vots del Govern de Berlusconi, i en contra de tots els de l'oposició, ha examinat els expedients electorals i ha determinat la victòria de la coalició L'Unione, que encapçala Romano Prodi.

El Tribunal ha reduit en 469 paperetes l'avantatge prodià, i les xifres definitives són com segueix: l'Unione (Romano Prodi) 19.002.598 vots; Casa delle libertà (Silvio Berlusconi) 18.977.843 vots, és a dir una diferència de 24.755 vots entre ambdues coalicions. La resta, 172.902 paperetes, es distribueix entre altres12 llistes, que no arriben al mínim legal per al repartiment d'escons.

El dictàmen de la Oficina Central Nacional Electoral del Tribunal de Cassació ha refusat, a més, les objeccions posades per la dreta berlusconiana respecte al còmput dels vots, traient la raó a les maniobres d'embrutament dels resultats que han estat fent els berlusconians.

La majoria de les dretes, però, amb una actitud feixistitzant, continua refusant el reconeixement dels resultats obtinguts a les urnes, verificats pels mecanismes legals establerts i , com Giulio Tremonti, encara Vicepresident del Govern de Berlusconi, o Sandro Bondi, portaveu de Forza Italia, el partit de Berlusconi, treuen a passejar el fantasma del milió i escaig de vots nuls que, en contra del previst a la Llei feta per ells, pretén que es revisin, tot canviant les regles del joc no a mig partit, si no amb el partit ja acabat.

El propi Berlusconi ha declarat al Corriere della Sera que no té cap pensament de telefonar a Prodi per reconèixer la seva victoria, i explica amb pèls i senyals l'estrategia de filibusterisme parlamentari que pensa seguir, mentre d'altres parlen de senadors que podrien canviar de camp.

Però, plagui o no a la dreta, l'Unione, que guanyava, ha guanyat. Ara li toca governar i fer més fort el seu camp.


0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home