24.4.06

Joves socialistesM'hi havien convidat (gràcies, Óscar Julio), i hi vaig anar. Ahir vaig assistir a la clausura del IX Congrés de la Federació de Barcelona de la Joventut Socialista de Catalunya.
Cal dir, d'entrada, que resulta encoratjador constatar que un matí de diumenge, i Sant Jordi, un pilot de joves segueixen la reunió començada dissabte, i discuteixen, intercanvien idees i propostes d'acció política i de la configuració de l'instrument organitzatiu necessari per a aquesta acció i, a més, ho fan sota un lema que deixa perfectament clara la posició política: "Transformant Barcelona" és a dir, crec, "volem transformar la societat a Barcelona".
Escoltava el discurs del Primer Secretari tot just elegit, Javi López, i sentia com parlava de per a què els joves volien fer política, de la seva voluntat de treball col.lectiu, i de l'importància del projecte de transformacions socialistes, i havia sentit en el discurs del President del Congrés, Ferran Pedret, l'evocació del projecte d'una societat formada per persones lliures, solidàries, cooperadores, d'una societat socialista, amb la cita del lema del primer acte polític no clandestí del PSC "Vindrà aquell dia que el treball vencerà".
No vaig poder estar-me de recordar les informacions que havia llegit sobre la reunió del Mouvement des Jeunes Socialistes (MJS) del dia abans, dissabte 22 d'abril, a la sala Jean Jaurès, del XIX de París. Allí es van acordar dotze propostes programàtiques per a les eleccions presidencials, clarament ancorades en l'àmbit de l'esquerra que vol l'ampliació de l'espai de les llibertats ciutadanes i la transformació social, i allí el President del MJS, Razzye Hammadi, li va dir al Primer Secretari del PS, François Hollande, "Aquest vespre hem tingut l'honor i el privilegi de presentar-vos l'únic candidat que recolzem: el projecte."
Amb aquests joves socialistes, o socialistes joves, d'un lloc i d'un altre, ben segur que el projecte socialista tindrà qui el continui desplegant.

2 Comentarios:

Anonymous Anónimo dijo...

Moltes felicitats als nous responsables de la JSC-Barcelona, i especialment a en Javi López! Segur que faran molt bona feina!

25/4/06 10:05  
Anonymous Anónimo dijo...

Espero que arribem a ser a l’alçada de les circumstàncies, a l’alçada dels que ens van precedir a la nostra organització i de les generacions de joves que lluitaren per arribar a conèixer un món més just i més igualitari del que van trobar. Tot i saber que el compromís necessari és gran i gens fàcil d’assumir, i que el camí que ens cal recórrer serà llarg i treballós, l’afrontem amb il•lusió i tota l'esperança.

Javi, Jsc-Barcelona

26/4/06 02:43  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home