13.6.11

Evviva l'Italia

Amb la Constitució de la República a la mà, el poble italià ha dit molt més que la seva voluntat de derogar unes lleis aprovades per la majoria berlusconiana al parlament.

Amb la victòria als quatre referèndums d'aquest cap de setmana, els italians han dit prou a una forma de fer política contrària als fonaments constitutius de la República, i contrària a principis bàsics de la democràcia.

Ha estat molt més que defensar el caràcter públic de l'aigua, manifestar-se contra les nuclears i deixar Berlusconi sense excusa legal per a no comparèixer en els diversos judicis que té oberts per delictes gravíssims.

Els italians han seguit el seu deure cívic de votar, com ho va fer a primera hora de diumenge del President de la República, Giorgio Napolitano, i han ignorat l'incitació a l'abstenció del cap del Govern Sílvio Berlusconi, que només fiava la seva salvació política a la desafecció per la política que ell mateix es cuida de provocar tant com pot.

En efecte, el desafiament era que votès el 50 per 100 del cens més un, condició necessària per a la validesa dels referèndums derogatoris de lleis aprovades pel Parlament, d'acord amb la Constitució. Que tothom, o gairebé, que votès ho faria contra el Govern era quelcom que es donava per descomptat.

Doncs bé, s'ha aconseguit la xifra del 56 per 100 de participació en els quatre referèndums i entre el 92 i el 97 per 100 - segons de quin referèndum parlem - dels qui han votat ho han fet contra les lleis de la majoria berlusconiana.

Itàlia ens ha donat un exemple de bon ús del vot, de decència democràtica del poble que s'aixeca contra el segrest de la política per part dels pitjors exponents de certa classe de vividors polítics com Berlusconi que tenen com a objectiu la destrucció de la política per a deixar tot el camp lliure al poder econòmic.

Contra això ha votat el poble italià.

Evviva l'Italia!

Etiquetas: , , , , ,