21.2.11

Bones notícies d'Hamburg

Les notícies que ens arriben de la ciutat lliure d'Hamburg, amb categoria de Land federat a la República Alemanya, són, senzillament, magnífiques.
L'esclatant triomf de la candidatura socialdemòcrata ha vingut acompanyat de l'ensulsiada completa de les opcions democristianes de la cancellera Angela Merkel.
Olaf Scholz, el candidat de l'SPD ha obtingut per a la seva llista un registre realment magnífic d'un 48,9 %, mentre el candidat Cristoph Alhhaus, que era el cap del govern d'Hamburg per la CDU no ha passat d'un 21,5 %, perdent 20 punts respecte als resultats anteriors.
Hamburg torna doncs a la socialdemocràcia després d'un parèntesi de deu anys en mans de la dreta conservadora.
Això pot suposar el començament d'un cicle electoral a l'alça per a les esquerres alemanyes en uns moments en que es posaran a decisió popular els governs d'uns altres sis estats federats.
Si fos així, l'impuls de l'esquerra podria escombrar Angela Merkel en les properes eleccions federals, i això suposaria un canvi d'una importància extraordinaria en la correlació de forces en el sí de la Unió Europea.
Potser aleshores podrem fer més honor al nostre compromís com a europeus amb la llibertat i la democràcia i posar-ho de manifest en la nostra actuació davant els esdeveniments - revoltes i alguna revolució - que estan en marxa en molts països àrabs.
No podem, però, esperar aquest desitjat canvi de cicle per a actuar correctament, i hem d'exigir a les institucions europees que ho facin immediatament.
Els resultats d'Hamburg ens han de donar força per a recolzar aquesta exigència.

Etiquetas: , , , , ,