7.9.09

Pèssim pas


El Ministre de Defensa israelià, Ehud Barack, ha aprovat l'edificació de 455 nous habitatges en cinc colònies en territori palestí ocupat de Cisjordània. Ho podeu llegir a Yedioth Aronoth, que en dona tota classe de detalls.

No sembla sobrer tornar a recordar que totes, absolutament totes, les colònies israelianes a Cisjordània són completament il.legals per la prohibició expressa que en fa la IV Convenció de Ginebra aplicable als casos d'ocupació militar com és la que manté Israel sobre, entre d'altres, els territoris palestins de Cisjordània.

Això, però no sembla preocupar gens ni mica el conjunt del Govern d'Israel, no només el seu Ministre de Defensa, de qui depenen els permisos d'edificació precisament perquè estan en zona d'ocupació militar.

Així, el Ministre d'Infraestructures, Uzi Landau, creu haver trobat el desllorigador de la qüestió. Per això ha declarat que els autèntics ocupants són els àrabs i que qualsevol limitació o atac a les colònies és un atemptat als Drets Humans. No m'ho invento, ho podeu llegir a Haaretz.

No es limita, per tant, el Govern d'Israel a violar el Dret Internacional aplicable, sinó que un dels seus membres en fa clara riota, i amb escarni voluntari dels palestins, els vol convertir en ocupants il.legals de les seves pròpies terres.

En resum, un pas pèssim en la pitjor de les direccions possibles.

Etiquetas: , , ,