3.9.09

Morts

Sempre són masses els morts a la carretera, però les vacances d'enguany han acabat a tota Espanya amb un nombre de morts (377), que cal retrocedir fins a 1963 per a trobar-ne un altre de semblant (398) per tan baix.

Això en una situació en què la circulació ha augmentat de forma exponencial malgrat la crisi. Només cal tenir en compte que el 1963 hi havia 1,7 milions de vehicles i el 2009 n'hi ha 31 milions.

Alguna cosa hi tindrà a veure la feina de la DGT i les restriccions d'activitats de risc massa arrelades al país.

De fet, en un 33 % dels accidents mortals d'aquest estiu hi és present l'excés de velocitat, i el 31 % dels morts superava els 0,3 grams d'alcohol en sang, mentre que el 24 % no portava posat el cinturó de seguretat.

Caldria adquirir encara major consciència dels riscos propis i per als altres , ben bé en l'extrem oposat dels qui fan oposició proclamant que les limitacions de velocitat són innecessàries, que les multes són només per a recollir diners dels pobres conductors, i que "a mí no me dice nadie lo que debo de beber" com proclamava en un video prou conegut l'actual empleat de Rupert Murdoch, José María Aznar.

Etiquetas: , ,