17.7.09

Així va anar a Gaza


Ho explica amb prou detall l'ONG israeliana Breaking the Silence, en la seva pàgina a la xarxa, i se n'ha fet ressó la premsa internacional, sense distinció d'orientacions ideològiques. A casa nostra ho hem pogut llegir, per exemple a ABC i a El País. No es pot dir, encara que ja ho diu el Tsahal (exèrcit israelià) i ho diran les autoritats israelianes de manera insistent, que es tracti d'un muntatge d'antisemites arabitzants i totalitaris.


Les instruccions rebudes pels soldats israelians abans de començar els atacs contra Gaza, que s'iniciaren el 27 de desembre de l'any passat, són plenament i clara contraris al Dret Internacional de guerra, i específicament a les Convencions de Ginebra.


Se'ls indicà que havien d'atacar i destruir sense distingir entre combatents i població civil, que no hi havia innocents car cap habitant de la Franja de Gaza ho era, i que calia destruir la major part possible de la zona assignada a cada unitat, també es va explicar com s'havien d'usar els palestins com a "escuts humans".


Recordem que en 22 dies van morir 1.400 palestins, mentre les baixes israelianes varen ser de 3 civils i 10 soldats, dels quals 4 per "foc amic". Es van destruir unes 50.000 cases, 200 escoles i gairebé un miler de fàbriques, segons dades de l'ONU, que també va veure com s'atacaven els seus locals, magatzems i escoles.


El món, la comunitat internacional, no pot oblidar això perquè només sobre la veritat es pot construir un futur de pau.

Etiquetas: , , , , ,