21.1.09

El Congrés, descongelat


Malgrat les gèlides temperatures madrilenyes, avui hem descongelat el Congrés des Diputats per a tenir una sessió extraordinària del Ple que ha autoritzat els termes i límits d'enviament de tropes a Somàlia en relació a les operacions acordades internacionalment per a la protecció dels vaixells mercants i pesquers contra la pirateria marítima a la zona.

Es tracta de l'anomenada Operació Atalanta, amb efectius navals i aeris.

La sol.licitud governamental ha estat aprovada amb les úniques abstencions de Gaspar Llamazares, de IU, i Joan Herrera, d'ICV, i els vots favorables de tota la resta.

La descongelació del Ple del Congrés és una operació molt excepcional, ja que normalment fora del període de sessions ordinàries es reuneix la Diputació Permanent i de vegades les Comissions, en sessió extraordinària.

Això es fa necessari per l'existència d'una prohibició constitucional de mantenir sessions ordinàries en els mesos de gener d'una banda, i de juliol i agost per l'altre. És comprensible que el 1978 hi hagués qui temés que les Corts Generals es constituïssin en assemblea permanent descontrolada, i per això es van marcar límits a les seves reunions.

Ara costa molt de fer entendre a la gent que aquests mesos no són de vacances, que es treballa tant com durant els períodes de sessions ordinàries, però en coses diferents.

Em sembla que quan s'escaigui una reforma constitucional, aquesta limitació de reunions s'hauria de revisar, donat que ara no sembla tenir massa sentit i contribueix a degradar la ja prou malmesa imatge de la política i dels polítics.

Etiquetas: , , ,