27.11.07

Contra la SIDAAra mateix s'acaba de votar la proposició no de llei sobre lluita contra el VIH/SIDA que, com a conseqüència de la campanya contra la SIDA infantil promoguda per UNICEF, s'ha presentat pel Grup Parlamentari Socialista, amb la signatura de la diputada Dolors Puig i meva.

El debat complet el podeu trobar al Diari de Sessions amb la meva intervenció i la dels representants de tots els grups parlamentaris excepte el Grup Mixt.

Allò que és important però, des del meu punt de vista, i molt més enllà dels atacs al Govern per part d'alguns, és el compromís del conjunt del Congrés dels Diputats, expressat en el vot unànime (excepte dues abstencions per error), amb l'esforç internacional de lluita contra la SIDA, en especial en el cas dels menors infectats i afectats per la pandèmia.

Existeix en aquests moment una generació que no ha conegut un món sense SIDA, una generació a la que la malaltia està denegant l'educació, l'afecte, la família, la vida.

No podem assistir passius a aquesta situació, cal lluitar contra ella, i a això s'ha compromès avui el Congrés dels Diputats.

Etiquetas: ,

4 Comentarios:

Anonymous Joan C dijo...

Senyor congresista, bon día.

Estic segur que no publicarà el post (no permetrà que la resta d'internautes vegin la meva crítica - visca la censura); però com a mínim vostè el llegirà.

Hipocresia. Aquesta és la paraula que defineix totes les polítiques mundials en contra de la malaurada epidèmia que estem patint.

No crec que vostè hagi tingut l'oportunitat de veure un nen de 5anys malalt de SIDA o nounats que ja neixen infectats ( i no l'Àfrica dels negrets, sinó a Catalunya Sr. Pedret). Jo n'he vist i no em queda cap paraula per definir el que sento quan sento polítics com vostè es banaglorien dels seus èxits parlamentaris.

Deixi'm que li faci unes preguntes que vostè, de ben segur em sabrà contestar:

- Quans diners inverteix l'Estat Espanyol en la lluita internacional contra la SIDA?

- Quines accions ha emprès el govern espanyol contra les cases farmacèutiques davant de la seva negativa a subministrar antiretrovirals a preus assumibles?

- Ha redactat el Govern Espanyol algun pla estratègic per la lluita contra la SIDA?

- Quantes reunions internacionals ha promogut el Govern Espanyol per discutir com afrontar la lluita internacional contra la SIDA?

- ...

Només que contesti aquestes preguntes ja en tindria prou.

Si té dignitat, no ja política, sinó democràtica, publiqui i respongui aquest post sr. pedret.

Atentament

Joan C

28/11/07 11:40  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Benvolgut Sr. C.,sigui qui sigui,

Faig avui una excepció a la meva norma de no publicar comentaris anònims, com és el seu.

Veurà que les seves prediccions són tan errònies com les seves afirmacions de pretensió desqualificadora.

Deixi que li digui d'entrada que no comparteixo el seu aparent entusiasme per la censura, que no practico. Cosa prou diferent és la diversa interpretació dels blocs que pugui tenir cadascú. Per a mi es tracta d'espais privats de comunicació, en què ningú que no sigui el blocaire té un dret absolut a publicar. No són espais posats a disposició per a fer propaganda d'opinions (de vegades fins i tot d'idees) contràries a les de qui fa el bloc. Cadascú és molt lliure de crear els espais que vulgui, però no d'envair els creats per d'altres.

Dit això, sàpiga que, per desgràcia, he tingut contacte amb infants infectats per la Sida, i afectats per la mateixa, en condicions d'una duresa que no diré que no es pot imaginar, perquè no entraré en el seu joc de suposicions.

És vostè molt lliure, caldria sinó, de qualificar com a hipòcrites les polítiques que vulgui, però això no li dona ni una mica de raó quan formula preguntes amb la clara intenció de donar per suposada la resposta negativa.

El podria remetre, simplement, a les fonts d'informació oficials del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació Internacional, i als resultats de les aportacions i subvencions de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional, totes elles públiques, però com intueixo que vostè pot desconfiar d'aquestes fonts, li prego que consulti el Fons Global per a la lluita contra la Sida, la tuberculosi i la malària, amb seu a Ginebra, on trobarà ben destacada l'aportació no només financera que està fent Espanya a la lluita global contra aquesta pandèmia.

Per últim, li diré que hi ha una única cosa que no admeto, i és que vostè es permeti - sense conèixer res sobre mi - posar en dubte la meva dignitat política o democràtica.

Això és intolerable, simplement, i contrari a les normes del debat democràtic.

Rebi una cordial salutació,

Jordi Pedret

P.S.: Gràcies per llegir-me.

28/11/07 15:27  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Joan (ara ja sense C.),

Una excepció, passi. Dues, com seria publicar un altre comentari anònim, seria convertir-ho ja en norma, i això no ho faré.

Jo m'identifico amb tota claredat i amb dades certes, i així signo les meves opinions.

Em sembla que aquesta - la identificació clara i certa - és la cortesia mínima que es pot exigir en un bloc d'aquesta mena.

Tot això dels nicks serà el modern que sigui, però, antiquat com sóc, vull que qui usi el meu espai per opinar ho faci a cara descoberta.

Ben cordialment,

Jordi Pedret

P.S.: La discrepància és un dret, i a voltes un deure.

30/11/07 01:08  
Blogger Jordi Pedret dijo...

Bwenvolgut Sr. Calzada,

llàstima que per al seu segon comentari ja és massa tard per a publicar-lo, i pel que fa al darrer, no el publicaré car conté dades seves que no crec necessari que siguin de coneixement públic.

Espero que tinguem ocasió de continuar llegint-nos.

Rebeu una cordial salutació,

Jordi Pedret

1/12/07 18:56  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home