14.9.06

Expectació al Villamagna

A les nou d'aquest matí hi havia un autèntic embús al lateral direcció Nord de la Castellana, a Madrid. Tothom parava davant de l'Hotel Villamagna i s'apressava cap a l'interior de l'hotel.
La raó de tot això era l'esmorzar de treball convocat per Europa Press amb el candidat socialista a la Generalitat de Catalunya.
La sala del soterrani, lloc habitual d'aquests encontres era ben ple de periodistes, de representants dels sectors econòmics de Madrid, de membres del Poder Judicial, de càrrecs de l'administració, inclós el Ministre Clos, i de Diputats i Senadors, que anaven a escoltar a José Montilla.
La recent proliferació madrilenya d'aquest tipus de convocatòries matineres no ha fet perdre ni una mica d'atracció a la d'aquest matí.

Tothom volia sentir que havia de dir qui presidirà la Generalitat d'aqui a un parell de mesos.

Un cert nombre de les preguntes formulades a continuació del discurs de José Montilla han tingut, de manera inevitable, un subtil tint madrileny en referir-se a coses que obsessionen una determinada premsa i que fan referència sobre tot a alguns aspectes de la gestió del candidat al capdavant del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Cal dir que ha estat especialmente celebrada pels assistents la riallada amb la que Montilla ha respost alguna pregunta especialment "neutral".

A mí m'han agradat especialment les respostes a les preguntes formulades sobre possible pactes post-electorals, sobre tot la referida a un pacte CiU + ERC, en què ha posat de manifest el perill de divisió social que suposaria a Catalunya un pacte entre dos diferents nacionalismes en competència per un mateix vot, a més de les dificultats de relació amb la resta d'Espanya que resultarien d'aquest "pacte competitiu". Tampoc no ha estat gens malament la resposta a la insinuada possibilitat d'un pacte CiU + PP, en que ha recordat que sempre que han sumat la meitat més un han pactat, tant al Parlament de Catalunya com als governs municipals, per exemple, a Tarragona, pel que cal evitar que aquest resultat d'aritmètica parlamentària es pugui produir, car suposaria un govern de dues dretes en competència.

Com a conclusió, ha quedat clar que la intenció de Montilla i del PSC és governar d'acord amb el que marquin els resultats electorals, sense fer cap tipus d'escarafalls a la possibilitat d'un Govern sostingut per acords parlamentaris concrets, com el que s'està desenvolupant - amb notable éxit, cal dir-ho - en el cas del Govern de Rodríguez Zapatero.

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home