10.7.06

Gaza, resum d'un dia


Miro de ser el més objectiu possible, ja que no sóc - ni vull ser-ho - neutral. Per això cito tot sovint fonts israelianes, com és el cas d'avui. Tota la informació que segueix la podeu trobar al diari israelià Haaretz, en l'edició actualitzada a les 21,41 (hora de Tel Aviv) d'avui 10 de juliol.

Durant aquest dilluns, 10 de juliol de 2006 del calendari comú, 14 de Tamuz de 5766 del calendari israelià, el Tsahal ha matat 6 palestins i n'han ferit 18.

Tres del morts han estat Ahmed Abu Amsa, de 17 anys, Ahmed Shabaat, de 18 anys, i Farid Nassir, de 19 anys. Han mort a conseqüència de l'esclat d'un missil israelià, mentre estaven jugant a futbol en un camp al costat de l'Escola d'Agricultura de Beit Hanun.

Fonts oficials militars han manifestat que intensificaran i ampliaran el camp de les incursions a Gaza en els propers dies. Han indicat també que la durada mínima de l'anomenada "Operació Pluja d'Estiu" serà d'uns dos mesos.

El Primer Ministre Ehud Olmert ha indicat a Haaretz que "podem fer operacions estil James Bond, i perdre el suport que tenim de la comunitat internacional. Per a mantenir-lo hem d'actuar amb paciència i amb el cap fred."

La comunitat internacional recolza els atacs israelians? La comunitat internacional recolza els atacs a les infrastructures, la mort de civils, l'ús de les bombes sòniques? La comunitat internacional recolza la infracció del Dret Internacional?

Jo no ho recolzo, i crec que la majoria de la gent tampoc.

Cal acabar amb l'horror.

1 Comentarios:

Blogger Estrella dijo...

Intento imaginar-me com viu la gent de Gaza, com d'aterrits deuen estar els nens, la por i la desesperació dels que se saben oblidats per tots menys per Israel.

Fas molt bona feina Jordi.
Una abraçada.

11/7/06 09:30  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home