14.12.10

Roma en flames

La desastrosa situació política italiana, amb el vergonyós espectacle "parlamentari" de compra-venda de vots que ha donat avui la majoria necessària a Berlusconi per a continuar al seu càrrec, ha fet esclatar els carrers a Roma.
Hauriem de discutir, i no tenim pas els elements necessaris per a fer-ho, les circumstàncies de la violència desfermada, quina part és responsabilitat de les forces encarregades de mantenir l'ordre, sigui per negligència o pel que sigui, o quina part és responsabilitat dels elements infiltrats entre els manifestants que buscaven trencar la protesta política per a convertir-la en una impossible i contraproduent rebel·lió violenta.
El que és clar és quina és la responsabilitat dels qui han donat peu a que la gent hagués de sortir al carrer.
Els qui han fet del Parlament italià un mercat desvergonyit, els qui han furtat amb els diners la decisió política, els qui han fet befa de la democràcia en la que hauria de ser la seva seu, aquests són els primers responsables.
Han posat foc metafòric al sistema polític italià, l'han desmuntat i esmicolat, han reduit els partits a la condició de marginalitat, i ara els carrers cremen de debò.
Ara, Roma està en flames.

Etiquetas: , , ,