Abraham i Raquel
Abraham i Raquel són dues figures que pertanyen alhora a la tradició jueva, cristiana i musulmana, i són objecte de veneració amb formes i en graus diferents pels creients d'aquestes religions.
La tradició assenyala que la tomba d'Abraham es troba al bell centre de la ciutat d'Hebron, i que la tomba de Raquel es troba en un barri de la ciutat de Betlem.
Ambdues són ciutats que es troben en territori palestí militarment ocupat per Israel, fora de la fronteres internacionalment reconegudes d'aquest Estat.
En el cas de la tomba de Raquel s'ha construït un mur especial, prolongació del Mur per antonomàsia, que s'introdueix dins la població de Betlem i rodeja la tomba, connectant-la amb el territori israelià i separant-la del territori palestí.
En el cas de la tomba d'Abraham, s'hi ha d'accedir des del centre de la ciutat per un històric túnel que és guardat per l'exèrcit israelià.
No m'ho han explicat, ho he vist jo mateix. He vist créixer el mur de Betlem ( de fet la secció que apareix a la foto estava en construcció la darrera vegada que vaig ser-hi), i he passat el túnel d'Hebron. En els dos casos les dificultats per a la població palestina, sigui musulmana o cristiana, per accedir a les tombes són gairebé insuperables.
Doncs bé, el Govern d'Israel ha anunciat que ambdues tombes s'inclouran en el catàleg del "patrimoni històric" d'Israel.
Això suposa, per descomptat, una nova violació del Dret Internacional aplicable a l'ocupació militar, consistent bàsicament en les Convencions de Ginebra, que impedeix una tal apropiació.
Un nou pas en la direcció equivocada. Això no va bé.
Etiquetas: Afers Estrangers, Dret Internacional, Israel, Mediterrània, Mitjà Orient, Palestina, pau
0 Comentarios:
Publicar un comentario
<< Home