7.10.09

E adesso?


El Tribunal Constitucional italià ha anul.lat la llei ordinària per la que es donava immunitat plena als quatre alts càrrecs de la República, és a dir el President de la República, el de la Cambra dels Diputats, el del Senat i el del Consell de Ministres, per ser contrària als articles 3 i 138 de la Constitució de la República, segons el comunicat fet públic avui pel tribunal.

Cal aclarir, per a que ens entenguem que els tres primers càrrecs van ser posats a la llei amb la clara intenció de dissimular que el que es buscava era la immunitat del President del Consell de Ministres, el senyor Berlusconi. Cal dir també que l'intent de dissimular va fracassar plenament des del moment de la primera redacció del primer avantprojecte, perquè tothom sabia a què s'estava jugant.

Els jutges constitucionals, per una majoria clara, han dit que no s'hi val, que no es poden repartir immunitats amb lleis com la que s'examinava. De passada posa en el seu lloc els advocats de la defensa de Berlusconi que han fet servir arguments que han fet enrojolar a tota la professió arreu del món, i que haurien de ser suficients per a retirar-los la possibilitat d'exercir l'advocacia.

I ara? E adesso?

Doncs ara, de moment, la declaració d'en Berlusconi dient que el Tribunal Constitucional és d'esquerres, i amb això es queda tan ample!

Etiquetas: , , , ,