10.3.08

La majoria catalana


La majoria catalana és progressista, d'esquerres, mediambientalista, tolerant, catalanista, federalista i suma 29 escons en les darreres eleccions generals. Vota, a més, de manera hegemònica al Partit dels Socialistes de Catalunya, que amb 25 diputats, representa per sí sol la majoria absoluta dels diputats elegits en les circumscripcions catalanes, amb un vot guanyador a muntanya, plana i costa, i a pobles, viles i ciutats, arreu de Catalunya. També en formen part els composants d'Esquerra Republicana de Catalunya, amb l'especificitat d'un pensament independentista i amb tres escons, i Iniciativa per Catalunya- els Verds, amb un escó i el seu matís més ecologista.

A l'altra banda de la divisòria hi trobem la minoria catalana, la dreta d'aquest país, que arriba a la xifra de 18 escons, que és una respectable però minoritària representació, que s'articula en una vessant de dreta nacionalista catalana amb els 10-11 escons provisionals de Convergència i Unió, i una vessant de dreta nacionalista espanyola, amb els 7-8 escons del Partit Popular, a l'espera que el recompte definitiu decideixi a qui dels dos aspirants s'atribueix el darrer escó de Barcelona.

Així ho ha volgut expressament el poble de Catalunya en la seva decisió electoral de diumenge passat. Aquest és el mapa polític de Catalunya reflex de la voluntat popular lliurement expressada i no resultat d'especulacions de comentaristes polítics.

Sobre aquesta realitat cal bastir el treball indispensable per a atendre a les necessitats i reivindicacions de la gent del nostre poble, que és al que ens dedicarem, sempre oberts a les col.laboracions que calguin amb la minoria, els qui formem la majoria catalana, i en especial els del PSC.

(article publicat a e-noticies)

Etiquetas: , ,