1.6.07

Montfalcó


Un cop més un vaixell de bandera espanyola ha complert les lleis del mar, i ha rescatat uns nàufrags que, a més, eren uns immigrants.

Així s'ha donat protecció per part dels mariners del Montfalcó al principal dret humà, el dret a la vida.

Davant aquesta necessitat no s'hi val a fer distincions per la condició administrativa de les persones. No es poden mirar el papers de ningú per decidir si se li salva o no la vida.

Un cop més les autoritats malteses han negat qualsevol auxili als nàufrags i als seus salvadors, al.legant la condició de suposats immigrants irregulars dels africans.

Aquesta reiteració maltesa en la conducta contrària a les lleis de la mar, i en la infracció del deure de protegir i respectar els drets humans de tothom, s'adiu d'allò més amb el comportament de les autoritats de Malta respecte als immigrants, als qui interna en camps de concentració vigilats per l'exèrcit per períodes que poden arribar als dos anys.

Potser que la Unió Europea n'hauria de dir alguna cosa.

Etiquetas: , , ,

2 Comentarios:

Blogger Carlos dijo...

El problema es que en Europa no hay una política de inmigración común, que debería regir sobretodo a los pais mediterraneos que son los máximos afectados (aunque no nos olvidemos que un gran foco de entrada son los aeropuertos como el de Barajas).

Parece que ya les interesa que se cree la imagen de que es un problema español...

La UE una vez más gira la cara (como en tantos asuntos) y escurre el bulto y Malta seguirá viviendo a costa de Europa sin asumir ningún tipo de responsabilidad.

1/6/07 09:36  
Anonymous Anónimo dijo...

S'hauria d'expedientar els governs dels països que no presten ajuda en aquests casos (què passa quan algú a la carretera omet l'ajut en algun accident?)

Per cert l'armador del Montfalcó, el Sr. Macias de la Ràpita, és el mateix de les embarcacions que van anar a Galícia, enviades pel Govern de la Generalitat, a ajudar a treure el "chapapote" i que les autoritats espanyoles i gallegues de l'època (PP ambdues) no varen permetre que prestessin els seus serveis d'ajut, les varen enviar a Astúries.

Anna.

4/6/07 00:14  

Publicar un comentario

<< Home