20.9.06

Espaterrant


Sí, sí, ho reconec, ja fa alguns dies que ho va dir, però aquest home té la virtut de deixar-me bocabadat durant bastant temps després de l'exposició al poble ignorant de cadascuna de les seves idees.

Encara estava intentant tornar a la normalitat del comú dels mortals, que sé que és la que em correspon, després de la ja vella proposta de que Catalunya participi als Jocs Olímpics sota la bandera d'Andorra, quan el gran home, el patrici de l'helicòpter per guarir una revinclada en un dit, ha tornat a esbalair l'assemblea del poble amb una nova i gran idea.

És cert, hi ha testimonis a dojo, que el Sr. Mas ha promès solemnement l'aplicació d'exempcions fiscals sense concretar a qui demostri conèixer un idioma estranger. Això, és clar, en el supòsit de que sigui President de la Generalitat.

Des que en vaig tenir esment que hi dono voltes, per tal de treure'n tot l'ensenyament que ben segur que s'hi conté, en aquesta promesa.

Descartat d'antuvi que el seu sobiranisme el portés a considerar llengua estrangera el castellà, car això suposaria una exempció gairebé universal, m'he endinsat en altres viaranys.

He pensat que es tractava d'afavorir els qui parlen urdú, amazig, àrab o d'altres llengües pròpies d'alguns dels nostres nous conciutadans. Després, que es tractava d'afavorir un increment de la matriculació en les diverses facultats de Filologia, per donar abast a proveir l'administració fiscal de personal examinador d'idiomes i, de passada, reduir l'índex d'atur amb l'augment de demanda d'aquests examinadors i de professors de filologies diverses.

A la fi, provisional, de les meves cabòries he arribat a la conclusió de que es tracta, ben simplement d'aconseguir que els qui ja van pagar menys del que els pertocava per estudiar idiomes en escoles subvencionades amb els impostos de tothom, les que se'n diuen concertades, es vegin afavorits amb una rebaixa dels mateixos impostos per haver-se aprofitat dels impostos dels altres.

Brillant, com sempre, i espaterrant, el Sr. Mas!
(article publicat a e-noticies)