11.5.06

Ara va de bó

Ahir, passats de poc dos quarts de nou del vespre, les Corts Generals van aprovar definitivament la proposició de nou Estatut enviada pel Parlament de Catalunya.
El Senat va votar en ple, tal com estava previst. Va votar en contra únicament el PP, i es van abstenir els quatre senadors d'ERC, el senador d'Eusko Alkartasuna i el senador del Partido Aragonés Regionalista. Tots els altres grups parlamentaris i partits polítics es van manifestar a favor, en votació nominal, del nou Estatut de Catalunya.
Ara queda només que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya ratifiquin l'Estatut en el referèndum del 18 de juny.
No hi ha cap dubte de quin és l'interés de Catalunya i del seu poble: la vigència del nou Estatut.
Oposar-s'hi suposa mantenir l'Estatut del 79, que és ampliament superat pel del 2006 en tots els àmbits.
L'autogovern de Catalunya en surt reforçat, la llengua obté el reconeixement que li cal, el finançament farà possible atendre a les necessitats de les persones, els drets individuals i col.lectius es reconeixen amb una amplitud superior, les competències augmenten, l'encaix institucional es perfecciona, apareix la projecció internacional de Catalunya, i tot això en unes condicions que fan possible la convivència i l'exercici lliure i conscient de la solidaritat entre tots els pobles d'Espanya.
Per la gent, pels ciutadans i ciutadanes de Catalunya: Sí a l'Estatut.

0 Comentarios:

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home