4.1.06

La llei i el fum


Portem ja quatre dies de vigència de la llei sobre l'ús i venda del tabac, i resulta que som tan civilitzats com els italians o els irlandesos, que no fumen gens ni mica en els llocs on no és permés de fer-ho. És a dir, la llei es compleix, no hi ha baralles ni situacions insuportables, la gent pot decidir lliurement si vol estar en un ambient amb fum de tabac o no, i l'índex d'amabilitat dels nostres cambrers i cambreres no ha variat gens ni mica.

Un cop més els qui profetitzaven grans desgràcies, ensulsiades econòmiques generalitzades i aldarulls populars, han quedat ben retratats. La política d'oposició salvatge a les mesures legals acordades democràticament ha estat altre cop vençuda pel seny de la gent, que posa per sobre de tot la racionalitat i la convivència.

Esperem que aquesta norma tingui un compliment pacífic en tot el seu desenvolupament - com ha estat fins ara - i que la seva funció pedagògica permeti baixar les altíssimes taxes de tabaquisme que pateix la nostra societat. La salut pública i la de cadascún de nosaltres hi sortiran guanyant.

1 Comentarios:

Anonymous anna dijo...

Felicitats per la iniciativa del blog. Ja m'he apuntat l'adreça. L'oposició, en aquest cas com en d'altres, ha rebut l'ajut dels mitjans. Ja se sap que per Nadal anem escassos de notícies. Per això han dedicat tant de temps "informatiu" a l'entrada en vigor de la llei antitabac. Ah! per cert, jo vaig ser previsora i fa tres mesos que no fumo

10/1/06 11:22  

Publicar un comentario

Enlaza con este post:

Crear un enlace

<< Home